Kalvo-oikomishoito

Hampaiden oikomishoitoa voidaan toteuttaa myös aikuisiällä.

Nykyaikaisella kalvo-oikomishoidolla hampaiden asemia ja asentoja voidaan muokata läpi elämän. Hyvin usein aikuispotilaat kärsivät pienestä, mutta varsin paljon estetiikkaan vaikuttavasta hampaiden ahtaudesta, hampaan virheasennosta tai hammaslomasta. Virheasennot hampaissa vaikuttavat purentaan, hampaiden reikiintymiseen ja puhdistettavuuteen. Väärässä asemassa oleva hammas on usein tapaturma-altis. Nuorilla aikuisilla hampaiden virheasennot vaikuttavat itsetuntoon.

Hampaiden oikomishoitoa voidaan toteuttaa sekä perinteisillä kiinteillä kojeilla tai lähes näkymättömillä kalvoilla. Kalvo-oikomishoidon suurin etu potilaalle on hampaiden puhdistettavuus ja kojeiden näkymättömyys.

Ennen jokaista hoitoa hampaisto jäljennetään ja tehdään 3D hoitosuunnitelma. 

Tyypillinen potilas on nuori aikuinen, jolla on pieni, mutta häiritsevä ahtaus hampaistossa, useimmiten yläkaarella. Oikomishoidon syy voi olla esteettinen tai toiminnallinen. 

Ahtaalla olevat hampaat ovat myös vaikeita pitää puhtaana ja ne reikiintyvät helpommin. Epätasapainossa oleva purenta voi aiheuttaa leukanivel- ja puremalihasvaivoja.

Oikomishoidon jälkeen tarvitaan retentio, jonka tarkoituksena on pitää hampaat uudessa asemassa oikomishoidon jälkeen. Retentioita voidaan toteuttaa teräs- tai kultalangalla sekä irroitettavilla kalvoilla.

Suunnitteluohjelma

Oikomishoidon suunnitelma tehdään erillisellä 3D ohjelmalla, johon potilas saa omat tunnukset. Hoitoa voidaan seurata kotona 3D kuvin. 

Ohjelmassa potilas pystyy itse näkemään muutokset kalvo kalvolta hoidon alusta sen loppumiseen saakka.

Suunnitelma

Yleisin syy hoidolle on ahtaus. Tilaa hammaskaarelle saadaan poistamalla hampaita, levittämällä kaarta tai tekemällä pieniä hiontoja/kiilloituksia hammasvälein. Kun pieniä hiontoja tehdään laajasti on niiden yhteisvaikutus suuri, kuvan tilanteessa yhteensä lähes 3mm, joka vastaa jo lähes yhden hampaan leveyttä. Hionnoissa hampaan kiille jätetään ehjäksi, joten sen kesto ei juurikaan kärsi kunhan omahoito on potilaalla kunnossa.

Toteutus

Kun tarvittava tila saadaan luotua kaarelle, voidaan hampaat siirtää siististi paikalleen. Kalvosarja sisältää tyypillisesti 20-26 kpl kalvoja/kaari, joita potilas pitää ohjeen mukaan. Yleensä hoitoajat ovat 10-12kk, hyvin pienissä muutoksissa vähemmän. 

Oikomishoito vaatii potilaalta motivaatiota ja sitoutumista hoitoon. Alkutotuttelun jälkeen hoito etenee yleensä omalla painollaan ilman suurempia ponnisteluita. Kontrollikäynneillä seurataan hoidon etenemistä.

Oikomishoito vaatii aikaa, mutta lopputulos palkitsee kun hoito saadaan valmiiksi. Oikomishoidon jälkeen useimmat potilaat haluavat vielä valkaista hampaat.

Oikomishoidon kulku

Ensimmäinen vastaanotto

Konsultaatiokäynti, jossa käydään läpi oikomishoitoon soveltuvuus ja hoidon tarve sekä potilaan omat toiveet.

Valokuvaus

Purenta ja hampaisto valokuvataan.

Jäljentäminen

Hampaisto tarkkuusjäljennetään tai skannataan. Tämän jälkeen aletaan työstää 3D suunnitelmaa.

 Hoitosuunnitelma

Vastaanotolla käydään läpi hoitosuunnitelma. Tällöin saadaan tarkka kustannus ja hoidon kesto. Kun suunnitelma on hyväksytty tilataan kalvojen valmistus.

Hoito alkaa

Ensimmäisellä vastaanotolla hampaisiin tehdään oikomishoidon vaatimia toimenpiteitä, kuten hiontoja ja muovisia otepintoja. Tässä vaiheessa potilas saa ensimmäiset kalvot kotiin.

Kontrollikäynnit

Vastaanotot ovat tyypillisesti 1.5-2kk välein.

 Lopputarkastus ja retentioon siirtyminen

Kun oikomishoidon tulos on haluttu, hampaisto jäljennetään uudelleen ja tilataan retentio.

Retention kiinnitys ja loppukuvat

Retention saavuttua hammaslaboratoriosta, se kiinnitetään hampaisiin. Vaihtoehtoisesti retentio voidaan toteuttaa myös kalvoilla tai purentakiskolla.  

Lopuksi hampaisto valokuvataan.

Oikomishoito kalvoilla

Kalvo-oikomishoidon etuna on normaali hampaiden puhdistettavuus ja käytössä ne ovat lähes huomaamattomia.

Potilas vaihtaa kalvoja kotonaan suunnitelman mukaisesti, jolloin hoito aktivoituu aina eteenpäin. Kalvojen vaihdot ovat pääosin 10-14 vuorokauden välein.

Kalvo-oikomishoidon etuna on kunnollinen suunnittelu-ohjelma, jolla voidaan siirtää, kiertää ja tehdä lähes mitä vain yksittäiselle hampaalle. 3D suunnittelun avulla purenta saadaan säädettyä juuri halutuksi.

Oikomishoito perinteisin kojein

Hampaiden oikomishoitoa voidaan toteuttaa myös perinteisin kojein. Hoidossa hampaiden pintaan liimataan metalliset braketit, joihin kiinnitetään kumisilla ligatuurilla metallinen kaari. Kontrollikäynneillä metallinen kaarilanka vaihdetaan uuteen.

Tälläkin hoidolla hammaskaarista saadaan tasaiset ja siistit. Hoito yleensä kestää hivenen kauemmin ja hampaiden puhdistettavuus on haasteellisempaa.

Tutustu oikomishoidon kalvojen valmistajiin!

Straumann valmistajan oikomishoidon kalvo. Hyvin näkymätön ja miellyttävä käyttää. Saksalaista laatua.

Tutustu järjestelmään!

Suurimman valmistajan Amerikkalainen kalvojärjestelmä. Miljoonia tyytyväisiä oikomishoidettuja potilaita.

Lue lisää!

Kysy hampaiden oikomishoidosta

Haluatko tarkentavaa tietoa hampaiden oikomishoidosta? Jätä kysymyksesi suoraan tähän tai varaa aikasi konsultaatioon. Vastaamme 24h kuluessa sähköpostitse. Mikäli viesti ei näy, muistathan tarkastaa roskapostikansion.

Ethän lähetä arkaluontoista tietoa terveydestäsi.

Opalescence Go 6 % kotivalkaisu meloni

Valmiit valkaisulusikat helppoon ja tehokkaaseen kotivalkaisuun. Kertakäyttöiset lusikat on täytetty valmiiksi Opalescence PF -valkaisugeelillä. Vaikuttava aine 6% vetyperoksidi. Suositeltu käsittelyaika 60-90 min kerran päivässä. Tulokset saavutetaan 5-10 päivässä. Kaliumnitraatti ja fluori vähentävät sensitiivisyyttä. Yksi paketti sisältää neljä kappaletta yläkaaren ja neljä kappaletta alakaaren lusikoita. Näillä voit valkaista molemmat kaaret valkoisiksi neljä kertaa tai vaihtoehtoisesti vain yläkaarta jopa 8 kertaa. Esitäytetyt kertakäyttöiset UltraFit-lusikat muotoutuvat paremmin hampaille. 6% vetyperoksidi takaa nopean ja tehokkaan valkaisun. Sisältää hampaita vahvistavaa fluoria sekä sensitiivisyyttä vähentävää kaliumnitraattia. Lusikka istuu hyvin jopa epätasaisilla hammasriveillä. Melonin makuinen. Käsittelyaika 60-90 minuuttia kerran päivässä. Tulokset saavutetaan 5-10 päivässä. Täyttää EU:n kosmetiikkalainsäädännön vaatimukset. Toimitusaika 4-5 arkipäivää.

119,00 €

Hampaiden valkaisusivellin UUTUUS!

Uusi tuote SDI:ltä todella helppoon hampaiden kotivalkaisuun! Tämän tuotteen kanssa ei tarvita valkaisulusikoita lainkaan. Tuote yksinkertaisesti sivellään suoraan hampaan pinnalle ja annetaan vaikuttaa. Pola Luminaten voit applikoida milloin vain päivän tai yön aikana, täysin huomaamaton suussa. Valkaisulusikoita ei tarvita, nopeaa ja helppoa valkaisua.  Vain 30 min kahdesti päivässä.   Matala viskositeetti ja nopeasti kuivuva geeli mahdollistaa kalvon muodostumisen hampaan pinnalle lyhyellä kuivumisajalla.  5,5 ml riittää noin 60 applikaatioon.  Sisältää fluoridia, mikä vähentää postoperatiivista sensitiivisyyttä. Vaikuttava aine 6 % vetyperoksidi. Toimitusaika 2-3 vrk.

95,00 €

POLA LED valkaisulusikka + Geeli

LED valolla tehostettu hampaiden valkaisusarja, jossa kaikki valmiina todella tehokkaaseen hampaiden valkaisuun kotona. Tällä tuotteella onnistut varmasti. Valkaise hampaasi kotona silloin kun sinulle sopii! Hoitojakso: 1 x 10 min tai 2 x 15 min päivittäin viiden päivän ajan. Ei tarvetta henkilökohtaiselle lusikalle. Turvallista, nopeaa ja helppoa hampaidenvalkaisua.  Led-valkaisulusikka on helppokäyttöinen, johdoton ja ladattava.  PolaDay-valkaisugeelissä on korkea vesipitoisuus, mikä estää hampaan kuivumista ja vähentää sensitiivisyyttä.  Neutraali pH.  Geeli vapauttaa fluoridia, mikä vähentää postoperatiivista sensitiivisyyttä. Korkea viskositeetti ja tahmea koostumus - helppo levittää ja pysyy lusikassa käsittelyn aikana.  Vaikuttava aine 6 % vetyperoksidi. Pola Light 6 % -pakkaus sisältää: 1 x Pola LED-suukappale, 4 x 3 g Pola Day -valkaisuruisku, 1 x USB-latausjohto, 1 x käyttöopas. Varastotuote, toimitusaika 1-5 arkipäivää.

189,00 €

Opalescence 2-pakkaus

Vaalentava hammastahna herkille hampaille. Erinomainen kun halutaan säilyttää hampaiden valkaisun tulos. Sisältää natriumfluoridin lisäksi kaliumnitraattia, joka vähentää vihlonnan vaikutuksia tehokkaasti. Ainutlaatuinen koostumus maksimoi fluorin sitoutumisen hampaan kiilteeseen poistaen samalla pinnallisia värjäymiä. Koostumuksensa ansiosta Opalescence hammastahna luovuttaa fluoria 4,8 kertaa enemmän verrattuna muihin vastaaviin fluorihammastahnoihin. suuri fluorin siirtyminen hammaskiilteelle erittäin alhainen hankauspitoisuus poistaa pinnallisia värjäymiä turvallisesti ehkäisee vihlontaa Toimitusaika 4-5 arkipäivää.

59,00 €

White Class PF 6 % valkaisuaine muotteihin

Geelimäinen valkaisuaine valkaisulusikoihin.  6 % vetyperoksidigeeli on suosittu potilailla, jotka haluavat käyttää valkaisumuotteja mahdollisimman lyhyen ajan. Yksi tunti päivässä riittää hyvään tulokseen. Pakkaus sisältää 4 ruiskua ja riittää 8-12 päivän käsittelyyn. Kaliumnitraatin ja fluorin lisäksi se sisältää kalsiumia sensitiivisyyden vähentämiseksi. • sitkeä viskositeetti • sisältää vettä yli 20 % • sisältää kaliumnitraattia, fluoria ja kalsiumia • neutraali pH • dokumentoidusti turvallinen ja tehokas • täyttää EU:n kosmetiikkadirektiivin vaatimukset Lusikan koosta riippuen materiaali riittää noin neljään lusikkaan. Vaikuttava aine: 6 % vetyperoksidi. Sisältää: Kaliumnitraattia ja fluoria. Käyttö: 1h 30 min/päivä White Class PF 6 %, 4 x 3 g Sisältää: annostelukärjet 4 kpl ja lusikkakotelo. Varastotuote, toimitusaika 1-5 arkipäivää.

149,00 €

Opalescence Go 6 % kotivalkaisu minttu

Valmiit valkaisulusikat helppoon ja tehokkaaseen kotivalkaisuun. Kertakäyttöiset lusikat on täytetty valmiiksi Opalescence PF -valkaisugeelillä. Vaikuttava aine 6% vetyperoksidi. Suositeltu käsittelyaika 60-90 min kerran päivässä. Tulokset saavutetaan 5-10 päivässä. Kaliumnitraatti ja fluori vähentävät sensitiivisyyttä. Yksi paketti sisältää neljä kappaletta yläkaaren ja neljä kappaletta alakaaren lusikoita. Näillä voit valkaista molemmat kaaret valkoisiksi neljä kertaa tai vaihtoehtoisesti vain yläkaarta jopa 8 kertaa. Esitäytetyt kertakäyttöiset UltraFit-lusikat muotoutuvat paremmin hampaille. 6% vetyperoksidi takaa nopean ja tehokkaan valkaisun. Sisältää hampaita vahvistavaa fluoria sekä sensitiivisyyttä vähentävää kaliumnitraattia. Lusikka istuu hyvin jopa epätasaisilla hammasriveillä. Raikas mintunmaku. Käsittelyaika 60-90 minuuttia kerran päivässä. Tulokset saavutetaan 5-10 päivässä. Täyttää EU:n kosmetiikkalainsäädännön vaatimukset. Tilaustuote, toimitusaika 4-5 arkipäivää.

119,00 €

Opalescence Valkaiseva hammastahna

Vaalentava hammastahna, jonka ainutlaatuinen koostumus maksimoi fluorin sitoutumisen kiilteeseen. Erinomainen kun halutaan säilyttää hampaiden valkaisun tulos. Koostumuksensa ansiosta Opalescence hammastahna luovuttaa fluoria 4,8 kertaa enemmän verrattuna muihin vastaaviin fluorihammastahnoihin. Opalescence hammastahnan erikoisuus on lisäksi pinnallisten värjäymien poisto hyvin alhaisilla hankausominaisuuksilla. Tämä lisää suojaa erityisesti hammaskaulojen kulumien varalta. suuri fluorin siirtyminen hammaskiilteelle erittäin alhainen hankauspitoisuus poistaa pinnallisia värjäymiä turvallisesti Toimitusaika 2-3 arkipäivää.

29,90 €